НачалоПолезно

 ПОЛЕЗНО

Полезно (1)

„Който има здрава и нормална храносмилателна система, той е весел, жизнерадостен, работлив.

Срещнете ли човек с изсъхнало лице, жълт, неразположен за работа, ще знаете, че храносмилателната му система не е в изправност.

Той не може да работи, гледа на всичко мрачно, песимистично, няма вяра в Живота.

За да не изпадате в такова положение, дръжте храносмилателната система в изправност; от нея зависи благосъстоянието начовека на физическия свят - първото стъпало на Живота.”

П. Дънов

 

„Това е законът на подмладяването - ...когато човек изхвърли от ума, сърцето и душата си всички отрицателни мисли, желания, които разрушават – той се подмладява.”

П. Дънов

 

„Всичко—от храната, която консумирате, до хората, с които се срещате, носи своя собствена честота и влияе на нервната ви система. И ако вие не осъзнавате по-голямата част от вибрациите, то вашето тяло резонира на някои, а към други се напряга. Като резултат вие приемате някои храни или човешки енергии, а отхвърляте други.”

Дона Идън, “Енергийна медицина”

„За да видиш една добра черта у другия, трябва да си естествен, да можеш да се освободиш от подозренията, съмненията, недоверието, лицемерието и фалша в себе си.”

П. Дънов

 „Когато човек е болен, аурата му се прибира плътно до тялото, като образува здраво оплетен защитен слой.”

Дона Идън, “Енергийна медицина”

 

„Когато човек е готов да се кара с всеки...това показва, че в дясната страна на мозъка му има излишък от електричество. Когато човек е неразположен духом, когато изпадне в песимистично състояние, това показва, че в лявото полушарие на мозъка му има излишък на електричество.” 

Петър Дънов

 

„Ако енергиите ви текат естествено, действия като ходене или тичане ви правят по-жизнени и силни. Един от първите признаци за силна умора или разболяване е, че дейностите, които нормално ви освежават, започват да ви изтощават. Това е, защото меридианите ви са започнали да текат в обратната им посока.”

Дона Идън, “Енергийна медицина”

„Ако черният дроб в човека се разстрои, през ума му минават отрицателни, неприятни мисли. Разстройството на черния дроб развива жестокост в човека. Черният дроб е свързан с нисшите чувства.”

 Петър Дънов

„Чистенето на чакрите премахва токсичните енергии, както скорошните, така и дълготрайните, и тялото ви получава по-добра възможност за адаптация към условията, с които се сблъсквате.”

 

Дона Идън,  „Енергийнамедицина” 

 Освобождаване от вграден стрес:

 

Разтрийте със супена лъжица от неръждаема стомана ходилата си. Металът извлича излишъка от енергия надолу към стъпалата и извън тях. Разтриването с лъжица има фин центриращ ефект върху нервната система и ви заземява.

 

по Дона Идън

„Ако инстинктивно скръстите ръце на гърдите си, това не означава непременно, че се затваряте за другите, а че имате нужда от балансиране на енергиите си.”

Дона Идън, "Енергийна медицина"