Масаж с вулканични камъни (Hot Stone)

  • Written by  Л. Данова
  • Friday, 21 June 2013 08:30
  • Print
  • Email

Целта на масажа с вулканични камъни е да се постигне баланс на физическо, психическо, емоционално и енергийно ниво.

В Hot Stone масажът се ползват различни по големина гладки базалтови камъни. Те са богати на желязо и задържат генерираната топлина дълго време. Обикновено се затоплят до около 55-60⁰, но това е съобразено с всеки клиент и неговата поносимост към топлина. Камъните се подреждат както по най-напрегнатите мускули на гърба и между пръстите на краката, така и върху енергийните центрове, които разпращат топлината по цялото тряло – дланите и ходилата.

Всяка зона се масажира първо ръчно, после и с топли камъни. Продължителността на процедурата е 90мин.

Неговата популярност като един от най-релаксиращите масажи се дължи на на комбинацията от различни въздействия:

  • масаж – извършва се със студени и топли камъни, които хармонизират нервната система и отпускат напрегнатата мускулатура;
  • ароматерапия – етеричните масла въздействат  чрез обонянието (стимулират и балансират мозъчната дейност) и през кожата (за лечение на различни състояния);
  • енергийно балансиране – използват се съответни за всяка чакра полускъпоценни камъни за тяхното почистване и засилване, което ускорява собствените възстановителни процеси в тялото и изхвърлянето на енергийни токсини.

 

Физиологични ефекти:

  • с горещите (вулканични) камъни се подобрява циркулацията на кръвта, ускорява се клетъчния метаболизъм и се успокоява нервната система. , същевременно има релаксиращ ефект върху мускулитеи премахва болката в тях ;
  • студените (морски) камъни предизвикват свиване на кръвоносните съдове и способстват освобождаването на  хистамин и други субстанции за борба с болката и острите възпалителни процеси.

Hot Stone масажът се препоръчва при схващания и болки в гърба и ставите, стрес, напрежение, безсъние, депресия и лоша циркулация.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

- високо кръвно налягане;

- открити рани и остри възпалителни процеси;

- заболявания в остър стадий, които протичат с висока температура;

- туморни образувания;

- психически заболявания.

ПРИ РАЗШИТЕНИ ВЕНИ!!! – масаж може да се прави, но само със студени камъни в тези зони  - има благоприятно въздействие върху тях.

FacebookTwitterLinkedin
Last modified on Friday, 21 June 2013 08:58
Login to post comments