НачалоМасажиЦЕЛУЛИТ И ОТСЛАБВАНЕ

 масажи

Целулит и наднормено тегло

ЦЕЛУЛИТ

Целулитът е резултат от повишеното количество на подкожна мазнина вследствие на дегенаритивни процеси във влакнестите структури, които свързват кожата с подкожните фасции. Това, което ние виждаме под формата на т.нар. „портокалова кожа”, е само външната страна на проблема. За трайни резултати е необходимо да се приложи по-комплексен подход , който включва третиране на кожата с масажи и други антицелулитни терапии, физическа активност, приемане на много течности, рационално хранене и не на последно място – начин да се намали стреса.

Антицелулитните масажи си остават едно от най ефективните средства за борба с целулита по няколко причини:

- ускорява се локалното кръвообращение – подобрява храненето на тъканите и изгарянето на мазнините;

- разбиват се подкожните сраствания;

- подобрява еластичността на кожата и подкожните тъкани –  води до стягане и опъване, портокаловата кожа е не толкова видима;

- подобрява метаболизма;

- разпределя се правилно лимфата;

- намалява отоците и задържането на течности;

 

Нормално един антицелулитен масаж продължава около 60мин, като се прави курс от поне 10 процедури през ден в зависимост от индивидуалното състояние на всеки клиент.След това се препоръчват поддържащи процедури на 10 дни, за да се избегне повторното натрупване на целулит.

За по-голям и бърз ефект е необходимо курса да се съчетае с редовни физически натоварвания, прием на много течности и хранителен режим. Не на последно място е редовната детоксикация чрез масаж с мед, сауна, парна баня и др.

 

FacebookTwitterLinkedin
 

 

Last modified on Friday, 07 June 2013 09:58